Brigáda s GE Money Bank se vydařila

základna se svačinama

základna se svačinama

V pátek odpoledne a večer to vypadalo, že v sobotu budeme na brigádě celé dopoledne moknout. Nakonec se naše obavy nepotvrdily. Po 8 hodině jsme se sešli nejdřív v pěti lidech a začali jsme z mokré trávy vytahovat zbylé vyřezané větve. Po 9 hodině dorazila parta asi 15 lidí, dobrovolníků z GE Money Bank. Během 2 hodin jsme nejen vysbírali všechny větve na hromady, ale prošli jsme celý sad a sesbírali i množství lahví, PETlahví, kabelů a obalů od oplatek. Kluci stihli během dopoledne ještě vyčistit jednu skalní proláklinu.

prý ještě vzít wapku a vymýt to....

prý ještě vzít wapku a vymýt to….

Před desítkami let v ní bývalo asi 30 cm hluboké jezírko, časem byla zanesena sutí a listím. Teď tam budou moci zase rejdit vodní brouci a třeba i nějaký ten obojživelník.
Když pomalu brigáda končila, šli jsme k panu Novákovi, který zrekonstruoval bývalou skautskou chatu. Měli jsme přislíbený jeden rulový valoun z křídového moře do naší geo-expozice. Byl uvolněný ve svahu nad domem. Snažili jsme se asi 200kg půlku valounu uvázat a pomalu spustit dolů. Bohužel se vysmekla a rozbila se na kusy. Pan Novák nám nakonec věnoval sice menší, ale o to krásnější celý valoun. Takže děkujeme za kámen. Brigádnici si došli na rozhlednu na oběd, porozhlédnout se po kraji a pak mnozí vyrazili na procházku městem a podívat se na Probouzení Kutné Hory. Děkujeme nejen jim, ale i všem ostatním, kdo nám v sobotu pomohli s doklizením sadu. Na podzim nám zbývá posledních asi 0,3 ha. Už teď se ukazuje, že se byliny rychle vrací na místa, která byla 20 let zarostlá.

 

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *