Menhiry se dají stavět i v zimě

kámen byl asi desetiletí povalený a zarostlý v křoví

Před asi 2 měsíci byl v Kutné Hoře pan Pavel Kozák, kterého sem pozval jeho kolega a žák, Pavel Bartl. Pan Kozák je nejlepší český “menhirolog” a odborník na energii v krajině. Po roce, kdy s Pavlel Bartlem spolupracujeme na našich kamenech, přijel pan Kozák zkontrolovat naší práci. Našel v kruhu několik nedostatků, které je potřeba dodělat.  Jedná se především o doplnění kamenů po obvodu kruhu, do větších mezer a o umístění jednoho kamene poblíž velkého středového kamene. Takový “David a Goliáš” uvnitř kruhu. Kameny jsme měli dostavět a doplnit už v říjnu, bohužel Pavlovi onemocněl otec a musel věnovat všechen čas rodině. Měli jsme a máme ještě rest, tak jsme dnes postavili v kruhu alespoň “Davida”  a doplnili tři kameny po obvodu. Zbývají nám ještě tři. Tyto kameny by měly navíc zamezit vjezdu automobilů dovnitř kruhu. Po doplnění zbývajících kamenů chceme do větších mezer ještě zakopat akátové kůly, aby opravdu dovnitř kruhu mohli jen pěší.

Pavel kontroluje, zda jsme udělali vše správně

Pavel kontroluje, zda jsme udělali vše správně

Další dnešní akcí bylo postavení kamene, o kterém nám řekl před časem pan Novák. Našel ho při procházkách údolím Vrchlice v křoví, zarostlý. Pavel zjistil, že by kámen mohl a měl stát, a tak jsme ho dnes postavili. Stojí nad loukou, která je hned vedle bývalé střelnice na Cimburku. Kámen i vše, co se kolem něj točí, je velice zajímavý. Ale o tom zase někdy jindy.
Ještě nám zbývá na jaře postavit již připravený kámen u Belvederu na Vysoké. Pavel dnes pouze vyznačil, kde musíme vykopat díru. Hned, jak to počasí dovolí, kámen postavíme. Bude to ale fuška, protože má prý stát na špičce. Jsem na to zvědav 🙂
PS: Pokud tedy najdete kameny v kruhu jinak, než byly doposud a čtyři chybějící u ohniště, neděste se 🙂 Nepřenesla je tam nadpozemská moc, ale v potu těla my tři 🙂

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, menhiry a jeho autorem je Martin Starý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *