Kromlech je už kompletně hotový

S kamenem jsme museli po vzoru Pavla Pavla "odkráčet" cca 30 m k cestě

S kamenem jsme museli po vzoru Pavla Pavla “odkráčet” cca 30 m k cestě

Dnes, 21. prosince,  na zimní slunovrat jsem byl nafotit za krásného slunečného počasí konečně dodělaný kromlech nad Provaznicí. Jak jsme vás informovali v minulých týdnech, pan P. Kozák ještě při podzimní návštěvě Kutné Hory zpřipomínkoval naše dílo a my jsme byli nuceni doplnit do kruhu ještě dalších 6 kamenů (kruh byl “řídký” a energie se nám ztrácela) a také umístit jeden menší kámen dovnitř kruhu. Něco jsme stihli v minulém týdnu, bohužel nám chybělo několik kamenů. S Pavlem Bartlem jsme je před jeho odjezdem našli a označili. Bylo nutné je však dopravit ke kruhu.

Pavel a Honza konzultují umístění posledního kamene

Pavel a Honza konzultují umístění posledního kamene

Toho jsme se zhostili minulou sobotu s Tomášem. Dva kameny bylo relativně snadné naložit, ten třetí cca 300kg bychom bez pomoci Tomášova kamaráda na procházce na vozík nedostali. Ale podařilo se. Dovezli jsme i chybějící kameny k ohništi. Hned následující středu přijel znovu Pavel a Martin a dali jsme se do díla. Pomoc nám také nabídl Honza Lugar Novák z Nasavrk, člen OS Boii, kteří v Nasavrkách staví keltský archeoskanzen. Bodla i výborná domácí medovina, která nás během chladného dopoledne hezky rozehřála 🙂 Společně jsme umístili nejen zbývající kameny, ale i akátové kůly do mezer mezi ně. V některých

kromlech o zimním slunovratu

kromlech o zimním slunovratu

místech bylo celkem tvrdé vykopat do zvětralé skály 60 cm hluboké díry. Kůly zabraňují vjíždět autům do kruhu, ale jinak celé kouzlo kromlechu snad moc neruší. Je to bohužel kvůli těm, co nerespektují prosbu na tabuli u silnice a na planině si zvykli dělat jen pikniky a nepořádek. Jediné, co nám zbývá upravit, je pár kamenů kolem ohniště. Společně se těšíme na příští rok – na pálení čarodějnic a další ročník bubnování. Budeme vás v předstihu informovat.

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *