Brigáda s GE Money Bank na dolním Žižkově

Břeh kolem žlabu jsme zpevnili zatravňovačkama, Tom vysadil i lísku a vrbu

Až na počtvrté se zadařilo uspořádat brigádu s dobrovolníky z GE Money Bank, kteří přijeli z Prahy a dalších vzdálených končin ČR na “GE Volunteers Elfun”. Kvůli uzavírce u Kolína dorazili o něco později, ale časovou ztrátu dohnali usilovnou prací. Pomoct přišlo  ještě pár lidí z okolí, takže jsme během 3 hodin doupravili břeh, prokopali jsme odvodňovací rigol od lampy a především se dodělal přepad ze žlabovek a okolní břeh. Žlabovky a písek nám zdarma přivezly Technické služby kutná Hora. Také jsme přidělali tabulku, kde jsou uvedení všichni, kteří se na tomto tak mediálně propíraném projektu podíleli. Ještě zbývá během zimy odvézt zeminu za kolejemi a celý projekt a vše kolem se snad už uklidní a rybníček bude bez všech emocí sloužit nejen lidem, ale i přírodě.
SONY DSCProtože se dobrovolníci cítili i po práci u rybníčku stále svěží a plni sil, odjeli jsme ke kapličce sv. Petra a Pavla na Rovina. Od léta tam byla zemina, kterou jsme tam nechali navézt při kopání základů druhé kapličky. Bylo potřeba rozházet a rozvozit asi 2 kubíky zeminy kolem obrubníků, aby nebyly tak vidět a nehrozilo jejich vylomení. Kaplička už zase vypadá romanticky a upraveně.
Počasí nám až na drobný deštík vyšlo. Celou akci jsme zakončili opíkáním buřtů u menhirů. Všem se u nás v Kutné Hoře líbilo a slíbili, že na jaře by přijeli zase s něčím pomoct. A také že by chtěli zažít akci u menhirů o slunovratu. Určitě budeme rádi. Proto všem, nejen těm z banky, děkujeme a budeme se těšit na další i nepracovní akce.

 

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *