Kaplička má už betonový základ

Betonu i kamenů bylo nakonec akorát

Betonu i kamenů bylo nakonec akorát

Po několika denních deštích se koncem týdne počasí umoudřilo a my jsme mohli konečně začít se stavebními pracemi. Domluvili jsme se na páteční odpoledne. Půjčeným náklaďáčkem (děkujeme firmě Ledvické uhlí) jsme přivezli více než kubík betonu, který nám darovala zase firma Holding Silnice Čáslav a. s. I jim děkujeme. Připravená hromada kamenů začala společně s betonem mizet v díře. Pak přišel na řadu kamenný sokl. Již zkrácený schod jsme museli přesně nainstalovat do vodováhy, usadit i boční kratší tesané kameny, aby vznikla základová deska, na kterou přijde izolační folie a samotná stavba.

hotový základ spíš vypadá jako turecký záchod :)

hotový základ spíš vypadá jako turecký záchod 🙂

Kluci nakonec museli ještě přivézt od Dušana prkna, cement a kolečko písku a namíchat vrchní “stěrkovou”  vrstvu, do které dušan vypsal obligátní LP 2013 🙂 Do základů jsme umístili vázací roxory, aby nám někdo kapličku nepovalil a také schránku na dokumenty. Než se začne zdít, chceme tam umístit nějaké písemnosti a data. Firma KH12 nastoupí na zdění asi 8. července. Chtěli bychom, aby kaplička byla zase 28. října připravena k vysvěcení. Za páteční pomoc děkujeme Dušanovi, Tomášovi, panu F. Novákovi i Tomášovýmu tchánovi Pepovi. Ten nám ukázal, že ani milimetr nepřesností se netoleruje 🙂

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, kapličky a jeho autorem je Martin Starý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.