Sobotní nepolitická brigáda

přijeli pomoct i libeničtí

V sobotu 12. ledna dopoledne se uskutečnila v médiích tak zbytečně probíraná brigáda. S Tomášem jsme dorazili k útesům už před 8h. Vzápětí se k nám připojila mladá dvojice, se kterou jsme šli zapálit spodní hromadu křoví, připravenou již od podzimu. Oheň nakonec začal přece jen hořet a za vydatného sněžení dorazili další účastníci brigády. Zapálili jsme druhý oheň nad lůmky NPP a začali likvidovat vyřezané křoví. Tomáš, Honza a já jsme nakonec ještě vzali do rukou motorovky a vyřezávali jsme další plochy svídy, hlohů a šípků. V dolní části jsme dočistili zbývající keříky ptačího zobu a vše spálili. Třetí oheň se v utopeném lůmku pokoušeli celé dopoledne zapálit dva “soptíci” – Pepa a Dalibor 🙂

vršek měla na starosti Laďka

vršek měla na starosti Laďka

Nepovedlo se. Pepa říkal, že tam snad bude spát a pokoušet se do neděle vše spálit:) Když už jsme měli větší část hotovou, opekli jsme si buřty a počkali až všechen materiál vyhoří. Nakonec vyšlo nejen krásné počasí, ale sešlo se nás tam celkem dost (i když jsem při takové mediální reklamě čekal doslova zástupy nadšenců a pracantů :). Rád bych poděkoval Tomášovi Klailovi a Honzovi Krčmářovi za práci s pilou. Stahování větví pak  zastali Láďa a Laďka (oba zastupitelé za ŠpKH), paní starostka z Libenic s kolegyní a družinou dětí, Jirka s Terezkou, Dana, Pepa, Dalibor, Karel a dva noví pomocníci. Všem moc děkuju za nemalou pomoc a věřím, že za 3 týdny, kdy chceme brigádu zopakovat se nás sejde zase o něco víc.

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Brigády a jeho autorem je Martin Starý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *