Informační zpráva

V roce 2001 - Bukit Lawang, stanice na záchranu orangutanů

Touto krátkou zprávičkou bych vás chtěl informovat, že od 26. července do 12. září tohoto roku nebudu k zastižení. Po 8 letech jedu konečně na dovolenou. I když v mém případě to zase tak obyčejná dovolená není. Protože se nerad nudím, protože mám rád zvířata a snažím se pořád něco dělat, jedu se skupinou pražských studentů a s kamarádem Tomášem Ouhelem (co nám pomáhá s projektem ZOO v Kutné Hoře a je jedním ze tří “lanovkářů”) na severní Sumatru. Asi 40 km od velkého města Medanu Tomáš sehnal 1,5 ha louku na hranicích NP s primárním pralesem. Před pár lety založili s indonéským kamarádem a kolegou ochranářem nadaci na záchranu endemického druhu sojkovce. Na této louce budeme se studenty i odborníky stavět od základů (od kadibudky a studny) záchranou stanici, ubikace, voliery, pozorovatelny na stromě atd. Takže to bude 5 týdnů strávených dobrovolnou prací v pralese. Zbylých asi 12 dní chceme pak jako parta odjet k moři do Thajska, protože na Sumatře se nikde pořádně koupat nedá.
Proto bych chtěl poprosit ty, co mi volají kvůli zraněným zvířatům, volejte rovnou Městskou policii nebo Záchrannou stanici ve Vlašimi. Letos snad kozy a ovce na Kaňku utíkat nebudou, projekty máme skoro hotové. Snad jen kvůli hřbitovu pro domácí zvířata volat Tomášovi Klailovi 606 839 945 nebo mému tátovi 777 943 999. Oba chodí do zaměstnání, tak prosím o trpělivost a snahu se dohodnout na případném termínu pohřbu. Díky za pochopení.

PS: Pokud bude zájem, můžeme na podzim uspořádat povídání o celém projektu v knihovně, doplněné o fotky.

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Martin Starý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *