Vandalismus od puberťáků (aktualizováno 29.6.)

Holky si daly záležet.....

Před 14 dny mi kamarád říkal, že někdo rozbil na kraji Kaňku jedno ze zastavení naučné stezky (č. 37), které bylo věnované převážně bylinám, sedlecké cihelně a paleontologickým nálezům. Říkal jsem si, že takových “rozbitých” tabulí je na stezce víc. Občas prostřelené brokem, počmáraná nebo seknutá nožem. když jsem však přijel na místo, nestačil jsem se divit! Obě tabule byly totálně roztrhané, lišty vytrhané a navíc byly prokopnuté obě desky. Když jsem přišel blíž, přečetl jsem si jména několika “milostných párů”. Z nich jsem vyčetl, že se jedná o žáky ZŠ Jana Palacha (jedno ze jmen patří mladé slečně, která chodí na přírodovědný kroužek). Rozezlený jsem přijel s nafocenými tabulemi za panem ředitelem a postupně jsme si “podepsané” žáky volali do ředitelny. Nakonec jsme se dopídili k dvěma možným viníkům (přesněji dvěma žákyním z 5. třídy, z nichž jedna bydlí nedaleko), které při činu viděla údajně paní Balvínová z okolí. Dořešení jsem však mimo školu udělal sám. Škoda je zhruba 2500 Kč, nepočítám do toho práci. Těmto žákyním jsem vzkázal po spolužačce, že když se do týdne ozvou a škodu zaplatí, nebudeme nic řešit ani ve škole a ani přes Policii. Pokud se tak nestane, budu nucen vše předat k oficiálnímu řešení s tím, že nejen že to žákyně zaplatí, ale navíc budou mít ještě ostudu. Věřím, že se nad sebou zamyslí a už nikdy tuhle pubertální hloupost neudělají. Za přečiny se musí platit a v tomhle opravdu nehodlám dělat výjimky.

Těsně před koncem školního roku jsme s panem ředitelem znovu mluvili s oběma děvčaty. Ty na nabídku “smírného” řešení nakonec kývly, přiznaly se a dnes rodiče obou dívek škodu uhradili. Obě dívky si prý budou muset svou neuváženost o prázdninách odpracovat. Snad si z toho všeho vezmou i ponaučení. My děkujeme rodičům za vstřícné jednání.

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Martin Starý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

2 komentáře u „Vandalismus od puberťáků (aktualizováno 29.6.)

  1. Pingback: Opravili jsme poničené tabule | Denemark – občanské sdružení

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *