I jiní pomáhají s úklidem černých skládek

celý brigádnický tým

Před  asi rokem jsem se sešel v restauraci “U kata” se zástupci početné skupiny kutnohorských “geocachkařů”, se kterými jsme vymýšleli spolupráci ať už na propagaci Kutné Hory, naučných stezek nebo krásného okolí města, tak spolupráci formou brigád atd. Jejich nadšení a chuť pomoci kutnohorské přírodě jsem už tehdy uvítal a když se před měsícem ozvali, že své sliby splní, tak jsme jim vyšli vstříc jak jen to bylo možné. O víkendu se brigáda “hledačů pokladů” uskutečnila a od jednoho z nich, Petra Nováka, jsem dostal tuto krátkou zprávu a pár fotek:

Pokud jste se náhodou v sobotu ocitli na Rovinách, mohli jste zde vidět pobíhat skupinu asi 20 lidí s igelitovými pytli. Byli to příznivci geocachingu, kteří se ve svém volném čase rozhodli pomoci přírodě a vyčistit od odpadků místní les. Během dopoledne nasbírali množství pytlů různého odpadu, který zde zůstal po návštěvnících.  Mimo

odpadků bylo oravdu požehnaně

drobného nepořádku zbavili tito dobrovolníci  les i pneumatik, zbytku sekačky na trávu a několika desítek metrů izolace kabelů po místních sběračích kovu. Je až s podivem, co lze dnes mimo hub v lese najít.  Odměnou pak byl odpoledne menší táborák spojený s opékáním špekáčků.
Závěrem děkujeme TS Kutná Hora za poskytnutí igelitových pytlů i svoz odpadu a ZŠ Čáslav

odměna

Masarykova za příspěvek na pravé špekáčky.

A my děkujeme všem zúčastněným. Jen kdyby bylo víc takových, kteří přiloží ruku k dílu a pomohou. A nebo aby bylo méně těch, kteří ten nepořádek v lesích, škarpách a remízcích dělají. To by bylo asi přece jen lepší, nemyslíte?

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

1 komentář u „I jiní pomáhají s úklidem černých skládek

  1. Dobrý den, ráda bych se zúčastnila další brigády zaměřené na úklid lesa atd.. Můžete mi sdělit kdy a kde se bude tato akce konat nebo kde bych tuto informaci našla? Děkuji Veronika

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *