V údolí už jsou nové tabule

Nové zastavení umístěné na torzu zlomeného jilmu

Během minulého víkendu jsme s Erikem přidělali první várku nových tabulí do údolí Vrchlice. Oproti původní verzi najdete na tabulích, podobně jako kolem Kutné Hory, otázky a odpovědi pro děti (ale i pro dospělé) a také směrování k Velkému rybníku nebo zpět do Kutné Hory. Stezka je tak “obousměrná”. V textech jsme se snažili využít výsledků a poznatků biologického průzkumu, který proběhl před 2 lety. Opraveny byly také texty o obou pravěkých hradištích.

Nové zastavení Na rozcestí - před mlýnem Denemark

Původně jsme mysleli, že vyměníme jen textové desky, ale když jsme některá zastavení rozmontovali, ukázalo se, že podkladové OSB-desky jsou tak shnilé, že je musíme také vyměnit. takže práce jsou nejen nákladnější, ale také zdlouhavější. Nová stezka údolím bude mít o 5 zastavení víc než předchozí, bude začínat V Hutích u mostku a končit zase na hrázi Velkého rybníku. Chtěli jsme alespoň nějak poděkovat všem našim příznivcům a spolupracovníkům, kteří sponzorsky a nezištně nebo s velkými slevami pomáhají a

Nové zastavení "Pod skálou"

přispívají na činnost našeho sdružení nebo nám jinak pomáhají, tak jsme na jednotlivá zastavení umístili jejich loga. Je to Lepor, Dřekoba, pan Tarnai, Eko-ano, Pilc Odpady, Technické služby, Kutnohorský deník, Důlně stavební, Philip Morris ČR a jako poděkování za obětavou pomoc při kontrole všech textů a grafiky a další pomoci – rodina Kudlíkových z Přítok. Během příštího týdne, pokud nám bude  přát počasí a bude čas, bychom chtěli umístit zbývajících 5 zastavení. Snad se vám stezka v novém “kabátu” bude líbit a všichni musíme doufat v to, že zase několik let vydrží nepoškozena.

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *