Poděkování všem, kdo se podíleli na naučné stezce, zejména pak na II. etapě

zastavení u Macháčkova kamene – sponzor KHnet

Během druhého červencové víkendu se nám podařilo i přes zdravotní indispozici dokončit po více než 2,5 letech naučnou stezku kolem Kutné Hory. Po celou dobu jsme vás pravidelně informovali nejprve o první (2009/2010) a pak i o druhé etapě (2010/2011) vznikající stezky. Před skoro 2 lety jsme vás žádali o pomoc, zapůjčení dobových fotografií. Několik z vás se ozvalo, fotky zaslalo, zapůjčilo. Moc děkujeme.

zastavení NPP Kaňk – sponzor MVE- plus a manželé Škrdlantovi

Velice nám tehdy pomohli pracovníci archivu na Hrádku (Eva Entlerová) a ředitel Okresního archivu Mgr. Vojtěch Vaněk. Při získávání informací jsme čerpali z vlastních zkušeností (příroda), ale s geologií nám pomáhala Mgr. Veronika Štědrá, Ph.D. z České geologické služby a s paleontologií RNDr. Jana Králová z Českého muzea stříbra. Historii a archeologii Mgr. Filip Velímský, Ph.D. a Mgr. Markéta Končelová.

v obci Kaňk – sponzoři firma Stavonel a Philip Morris

I když jsme vše kontrolovali na poslední chvíli a nad jednou z ezoterických částí textu jsme se neshodli, věřím, že se neurazí a toto poděkování příjmou 🙂 Část o železnici pak prošla korekturou od pana M. Navrátila. Děkuji za perfektní korekturu paní Králové, Mgr. Ondřeji Seifertovi a především Daně Kudlíkové z Přítok. Tak perfektní “přípomínkování” jsme potřebovali i při I. etapě.

zastavení u kostnice – sponzoři ZŠ Kamenná stezka a restaurace Dačický

Musíme také poděkovat všem, kteří se  podíleli na sponzorování II. etapy a to jsou tito:
Nadační fond Slunce pro všechny a firma Philip Morris ČR a.s. , Nadace Via a Fond pro zaměstnance firmy T-mobile, hejtmanovi Středočeského kraje MUDr. Davidu Rathovi, kteří dali větší částky na celkovou realizaci. Koncem roku 2010 jsme věděli, že nám bude část financí chybět, a proto jsme se rozhodli v Kutnohorském deníku zveřejnit kampaň “Kup si svoji tabuli” . Ozvalo se několik firem, fyzických osob z řad přátel a známých. I těm bychom chtěli jmenovitě poděkovat. Jsou to tito:

u chrámu Nanebevzetí Panny Marie - sponzoři Philip Morris a kominictví Košnar - "Žerik a Starouš v akci" 🙂

ing. Martin Nepraš – firma Stavonel, ing. Pavel Mika – firma UTC properties, BBA Tomáš Zach – Ledvické uhlí a zahradnictví Timmer, Technické služby Kutná Hora, restaurace Dačický, ZŠ Kamenná stezka, Kominictví Košnar, ing. Jindřich Bartoň st. – MVE-plus, sdružení Šance pro Kutnou Horu, rodina Krčmářových a Vilímových z Kutné Hory, Občanské sdružení KHnet, MVDr. Zbyněk Škrdlant s manželkou, firma  Zers.

zastavení nad cihelnou - sponzor firma T-mobile

Také bychom chtěli poděkovat všem  firmám, které nám pomohli se samotnou realizací. Od firmy Pilc Odpady s.r.o. jsme dostali darem železo na stojany, obruče na stromy dodalo Klempířství Tarnai. S dopravou, výrobou a instalací tabulí pomáhaly Technické služby Kutná Hora a firma Dřekoba. Nesmím zapomenout na chlapce z Výchovného ústavu a studenty gymnázia J. Ortena za odpolední brigádu. Profesionální tisk provedla firma Lepor. Chtěl bych poděkovat taky kolegům ze sdružení za dodání podkladů pro texty (ornitologie, entomologie). Panu Kavkovi za výrobu perfektních lišt, kolegům T. Cafourkovi a E. Preislerovi za pomoc s instalací stojanů, laviček i tabulí a mnoha dalším, na které jsem tu asi zapomněl a tímto se jim omlouvám.

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *