Ani deštivé počasí, ani poraněný kotník nás nezastaví (aktualizováno 12.7.)

"Žerik" v akci 🙂

Během prvních červencových dnů, které připomínaly spíše deštivé jaro, jsme s kamarádem Erikem Preislerem nainstalovali prvních několik tabulí naučné stezky. V neděli ráno jsme vyrazili v dešti přidělávat nejdříve zastavení nad Sklenářovým dolíkem, na Kuklík, nad Gruntu a pak na Sukov. Před obědem, celí promočení, jsme ještě stihli zastavení u evangelického hřbitova.

Barča a "Žerik" v akci 🙂 na zastavení u Linkovky

Posilněni kuřecími párky a několika rohlíky, v novém suchém oblečení jsme vyrazili dodělat zastavení k pivovaru a na hřbitov Všech svatých. I tak jsme byli během hodiny zase mokří až na kost. Stihli jsme přidělat 7  tabulí a zabalili to, zmrzlí a promočení. Následující pondělí v noci jsem si cestou domů vymknul kotník, takže středeční brigádu jsme odložili až na sobotu a neděli. Přes zákaz doktora jsem ve čtvrtek a pátek šel (spíše pajdal o holi) nejen do práce, ale s ranním Ibalginem jsem  v sobotu i v neděli podnikl 12ti hodinovou šichtu na upevňování tabulí. V sobotu Erikovi a mě pomáhala jeho přítelkyně Barča, v neděli jsme na to byli sami. Zvládli jsme 21 tabulí. Zbývají dodělat poslední čtyři, ty bychom chtěli nainstalovat do konce týdne.

Copak můžu mít v autě čisto?:-)

V pondělí 11. července se sešlo na slavnostní otevření stezky v preghausu Vlašského dvora asi jen 12 lidí. Během 30 minutového povídání jsme si s panem starostou vzájemně poděkovali za spolupráci. Více o dárcích a spolupracovnících najdete v novějším článku. Tady bych rád poděkoval svému bílému autíčku Mitsubishi Carisma, které i letos odvozilo  několik míchaček betonu,  nářadí a dřev, veškeré tabule a projelo několikrát celou stezku po kamenitých cestách i bahnem. Nebýt mého “teréňáčku”, asi bychom tohle vše nezvládli. Já se divím, že ještě jezdí; jiní se diví, že v něm mám pořád takový bordel (nepořádek je slabé slovo)  🙂

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *