Žádost o spolupráci

rekonstrukce Nových mlýnů

rekonstrukce Nových mlýnů

Vážení občané, občanské sdružení Denemark př™ipravuje v současné době materiály pro naučnou stezku. Součástí tabulí bude, mimo textu, i velké množství obrázků – fotografií současných, dobových i staré mapy a rytiny. V archivu je těchto materiálů pomálu, a proto se obracíme na Vás – staré Kutnohoráky a sběratele fotografií a pohledů. Mohli byste nám zapůjčit na skenování Vaře fotografie a pohledy z dob 1970 a mladřích, které se týkají naučné stezky? Jedná se př™edevřím o př™írodu, domy v okolí, pohledy na Kutnou Horu z okolních kopců, staré lomy, rybníky, sakrální stavby, rybníčky. Rádi uvedeme i Vaře jméno jako zapůjčitele.

Trasa vede zhruba těmito místy: Park pod Vlařským dvorem, Na Rovinách kolem kapličky, cvičáku a na Dolní ř½ižkov (tam sháníme staré foto koupaliřtě v ďŒížkově skále a rybníčku u garáží). Dále pak do Hutí, ke sv. Trojici, na Bylanku a proti proudu kolem €ždivadélka” (to by nás taky zajímalo) k akvaduktu a př™es ř kvárovnu ke sv. Vojtěchu. Odtud do Př™ítok, nad sklenář™ův dolík, Malý a Velký Kuklík, nad Gruntu, na Sukov, lom Linkovka, obec Kaňk, Kalvárie, Propadlina, stará hájenka (foto hájenky a restaurace taky nemáme), př™íbojová facie Na Vrřích, nad cihelnu v Sedlci (tu bychom taky potř™ebovali), kostnice, klářter cisterciáků, zastávka Sedlec a podél Vrchlice zpět do města.

Vyřatův lom pod chrámem sv. Barbory
Vyřatův lom pod chrámem sv. Barbory

Př™esný popis a trasování stezky najdetezde:  Trasa naučné stezky

Dále prosíme vřechny, kdo mají nějaké staré fotky z údolí Vrchlice, od Královské procházky až po staré údolí za Velkým rybníkem (kde je dnes př™ehrada Vrchlice), taky se nám ozvěte na email: martin.kh@seznam.cz nebo 777833423

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *