Na trase stezky už jsou lavičky

"Cáfa" v akci 🙂

Budování II. etapy naučné stezky se pomalu blíží ke konci. V minulém týdnu jsme společně s Technickými službami dobetonovali poslední z deseti laviček. Při projektování celé naučné cykloturistické stezky bylo naplánováno, že na trase umístíme 30 ks laviček. Mezitím však Turisté na mnoha plánovaných místech lavičky umístili sami. Proto jsme počet zredukovali na 20 ks.

Na kopeček bylo potřeba pro sbíječku dotáhnout elektrocentrálu

Místa na I. etapě jistě za ten rok znáte, na  trase II. etapy se objevily lavičky na kraji Kuklíku, s pohledem na Provaznici a Sukov. Další lavička je o kus níž, v úvozové cestě nad obec Gruntu. I z ní je krásný výhled na Kutnou Horu přes pole a sady. Třetí lavička je v lipové aleji na kaňkovských vrších (žlutá značka směrem od hájenky na Kalvárii). Ta je umístěna ve stínu lesa a kochat se spíš budete zpěvem ptáků a okolní zelení, než výhledy do krajiny. Lavičku jsme umístili i vedle bývalé skautské klubovny na stepní lokalitě, nad třešňovým sadem.

Tady je už lavička zabetonovaná

Tam jsem musel při hloubení použít i vypůjčenou sbíječku – po 50 cm jsem totiž narazil na rostlou vápencovou skálu a lavička, aby z ní byl ten nejlepší výhled, musela být umístěna zrovna tam. Tak jsem se hodinu pral  s kamenem – a vyhrál 🙂 Nejvíce si snad budou lidé pochvalovat šest laviček podél Vrchlice.

Odpočinek před stoupáním ke Kalvárii

Jedna z nich je u  zastávky v Sedlci, pět zbývajících je  zhruba od Triantu až k Městskému nádraží, schované pod stromy. Věříme, že si odpočinek užijí nejen turisté, ale především místní občané na procházkách. Záměrem bylo v rámci naučné stezky najít i nějaké ty peníze a “radost” pro všední život našich spoluobčanů.

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *