Zpožděné aktuality tohoto i minulého týdne

Vandalismus v údolí: Minulou sobotu jsem byl v údolí zkontrolovat tůně u Vrbova mlýnu a u Cimburku. V obou tůních bohužel voda chybí – suché počasí netrápí jen zemědělce, ale i obojživelníky. Týden předtím jsem z kaluží zachránil malé pulečky a převezl je domů do bazénku. I to je bohužel příroda a oproti minulému roku, kdy byly tůně plné vody, letos budou mít obojživelníci smůlu. Co mě však mrzí je lidský vandalismus. U jezu před Cimburkem  jsem zjistil uraženou ptačí budku (snad v ní nic nehnízdilo), na jezu v potoce starý gauč a když jsem došel k pracně budované a opravované tůni, nestačil jsem se divit. Nějací „pracovití“ vandalové doslova rozebrali polovinu námi postaveného kamenného přepadu, vytrhali kolíky atd. Mrzí mě, že si lidé neumí vážit práce jiných, a to i takovým způsobem, kdy i oni sami museli vynaložit dost práce na to, zničit práci jiných. Bohužel budeme muset znovu opravit a dozdít. Lidská hloupost je neutuchající.

Ornitologie: Michal mě v týdnu informoval o tom, že přes známé získal mládě výra, údajně vybrané z hnízda někde na Červenojanovicku. Rozhodl se po poradě s kolegy ornitology mládě přidat do hnízda k okroužkovaným mláďatům, o kterých jsme vás informovali před časem. Prý se stává málokdy, že by samice cizí mládě nepřijala. Bylo sice o pár dní mladší, ale když jsem ho jel zkontrolovat a především samici trochu pomoct s krmením (přivezl jsem jim 10 malých kuřátek), mláďata byla pohromadě a zdravá. Snad zvládnou vyletět všechna.

Další brigádníci: Koncem minulého týdne jsem nechal v rámci své práce v Technických službách posekat mulčovačem úvozovou cestu na Kaňk, aby mohli lidé ze sídliště pohodlněji chodit na procházky do lesa. prosil jsem sídlištní výbor, zda by posekanou plochu nevyčistili brigádně. Mé prosby se chytl pan ing. Vališ, který se svými svěřenci z oddílu VAKADO o víkendu vysbírali od kaňkovské silnice až po parkoviště v Opletalově celý úvoz.  Bylo toho sice “jen” 5 pytlů, ale i tak udělali kus práce, za který bych jim alespoň tady chtěl poděkovat.

Pozn.: Bohužel ani zjedné akce nemáme fotodokumentaci, tak nám musíte věřit:-)

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

1 komentář u „Zpožděné aktuality tohoto i minulého týdne

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *