Výsledky sobotní brigády

Tom zatloukal kolíky tak rychle, že se máznul....

V sobotu nám vyšlo nejen počasí, ale sešlo se i noho pracantů. S Tomášem  jsme v předstihu přijeli autama až na louku k tůni, která se měla opravovat. Vyložili jsme nářadí a brigádníci se začali scházet. Nakonec nás bylo tolik, že jsme “pánské” osazenstvo rozdělli na dvě party – ti, co si chtěli zavzpomínat na dětská léta a stavění rybníčků, se matlali v bahně u tůně. Ostatní šli opravit  vyhnilý kůl u stříšky sezení v Cimburku.

Malý Míša: " To všechno jsem nasbíral já" 🙂

Maminky s dětmi jsme vyslali vysbírat odpadky podél pěšin a hlavně po březích Vrchlice. V 11 hod jsme měli už vše hotové – hráz byla přestavěna, hladina snížena a byl vybudován přepad. Stříška opravena, rozdělán oheň a Tomáš dokonce stačil zajet pro buřty. “Slabší pohlaví” dokázalo, že tak slabé není. S dětmi nasbíraly 7 pytlů odpadků a dokonce se jim podařil pořádný úlovek v podobě gauče (ten musíme nějak z údolí odvézt). Mezi odpadky byl nejen celý stan, ale Karel objevil v lese za potokem půlku betonového krytu na lampu (cca 35 kg). Na závěr jsme si opekli buřty, popovídali a malý Míša skoro usnul zaslouženým spánkem.

samička majky

Moc všem, včetně pana starosty, děkujeme za pomoc.

PS: Chytili jsme i krásnou samičku majky Meloe sp., o které dal P. Jakubec krátký výklad. Vyfotili jsme si jí a pustili zpět do jarní trávy

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Brigády a jeho autorem je Martin Starý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *