Pracovní procházka

Kamenná baba u Kuklíku, ke které se váže i jedna pověst. I tu si povíme....

Budování 2. etapy naučné stezky se blíží pomalu ke svému závěru. Vyrábí se stojany, dokončuje se grafická podoba tabulí, lavičky už jsou připravené k zabetonování. Chtěli bychom vám, potencionálním návštěvníkům stezky, ale i vám ostatním, dát možnost se nejen o stezce něco dozvědět, ale i nám trochu pomoci. Proto jsme se rozhodli na neděli 8. května uspořádat dopolední procházku po trase 2. etapy naučné stezky, spojenou s lehkou “prací”.

plány rozhledny, kterou chtěl klub Turistů vybudovat u Kalvárie na Kaňku v roce 1905

Během procházky převážně lesem bychom vám chtěli povědět o tom, kudy stezka povede, co na ní bude zajímavého, jak jsme jí vymýšleli atd. Především s malými “turisty”, kteří s rodiči dorazí, bychom chtěli vyčistit okolí stezky od obalů od čokolád, oplatek a PET lahví. Jak stále zdůrazňuji, dokud si kdokoliv nezkusí co stojí za práci a námahu likvidovat nepořádek, opravovat lavičky a přesazovat zlámané stromy, nebude si vážit nejen práce druhých, ale ani přírody kolem sebe. Věřím, že mnozí z vás mají stejný názor a pomohou nám (sobě) vychovat mladou generaci.
A kde se sejdeme? Sraz bude v 9:30 h na kraji vrchu Kuklíku nad Sklenářovým dolíkem (asfaltová cesta mezi Přítoky a Hořany)  Loc: 49°57’35.677″N, 15°14’24.683″E. Trasa je sjízdná nejen pro cyklisty, ale i pro maminky s kočárky. Došli bychom nejspíš do obce Kaňk a pokud bude chuť, čas, dobré počasí a dost sil, můžeme dojít až k Macháčkovu kameni nad sídliště.

Na tomto místě bychom chtěli poděkovat Nadaci Slunce a firmě Philip Morris a.s. (250 tis. Kč), Nadaci Via a firmě T-mobile (70 tis. Kč), hejtmanovi středočeského kraje MUDr.  Rathovi (40 tis. Kč) a mnoha dalším, kteří si zasponzorovali “svou” tabuli – jmenovitě budeme o všech informovat později.

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *