Poděkování rodině Pospíšilových a Novákových

Takhle vypadal svah - naši občané se fakt nestydí.....

V týdnu mi poslal email JUDr. Pospíšil, který bydlí na dolním Žižkově a se kterým již několik let spolupracujeme (před nedávnem jsme vás informovali o budování malé tůňky u zastavení č. 9 naučné stezky). Pan Pospíšil vlastní pozemky v blízkosti Vrchlice, na dolním Žižkově ve čtvrti V Hutích – v 60. letech 20. století tam byla skládka komunálního odpadu, která byla následně převrstvena ornicí.

likvidace zbytku vykáceného křoví

Bohužel se staré “poklady”, uložené pod mělkou vrtvou zeminy, občas objeví na spodní části svahu (který sjíždí dolů) nebo se tu  spíše objeví zcela nové “příspěvky” od kutnohoráků – nové černé skládky. Pan Pospíšil se  svým synem Vojtou a PhDr. Pavel Novák, ředitel muzea na Kačině, se synem Honzou o víkendu vysbírali  plný velkoobjemový kontejner odpadků.

Naplnit vrchovatý kontejner muselo dát plno práce

Následně spálili a zlikvidovali také zbytky vyřezaných větví. Z fotek je vidět, že ve čtyřech lidech si museli pořádně máknout. Každopádně jim patří poděkování na našich webovkách a přání dostatku sil i na příští brigády – lidé jsou totiž nepoučitelní  a černých skládek ubývat nikdy nebude. Každý skrytý kout přírody se dřív nebo později přemění na malou/velkou skládku.

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Brigády a jeho autorem je Martin Starý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

1 komentář u „Poděkování rodině Pospíšilových a Novákových

  1. Bohužel lidi jsou čuňata.Kdyby možná každý dostal mastnou pukutu několikrát,tak by si to rozmyslel.Ale jak je chytit.Samozřejmě na svém pozemku by to neudělal.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *