Natáčení Toulavé kamery

RNDr. Petr Doležal, Ph.D.

RNDr. Petr Doležal, Ph.D.

Jak jsem vás již před 3 týdny informoval, měla se koncem srpna natáčet v údolí Vrchlice Toulavá kamera. Bohužel počasí bylo deštivé a tak jsme celu akci odvolali a přesunuli na 12. září. Počasí vyšlo v neděli perfektně. Sice nepřijel už pan Kocourek, kterého jsem před 14 dny do Kutné Hory vytáhl,  ale jako “host” pořadu zde byl pan Lipský, za archeology pan Velímský, můj bývalý spolužák P. Doležal a nakonec i paní Juřičková.

Mgr. Filip Velímský Ph.D.

Mgr. Filip Velímský Ph.D.

Natáčení začalo v 9 h ráno a skončilo po 16 h. Nejdřívy se točily “rozhovory” s odborníky. Petr mluvil o modráscích v lomu, pan Lipský o krajině a mlýnech u Denemarku a pod ostrožnou ukázal nějaké vykopávky i pan Velímský. Paní Juřičková u ruiny Cimburku pohovořila o plžích, vyhledávajících právě rozvaliny starých budov. Já jsem byl pověřen promluvit o struskových haldách, lišejnících a nakonec i celkově o údolí.

RNDr. Lucie Juřičková, Ph.D.

RNDr. Lucie Juřičková, Ph.D.

Herec ze mě nebude! 20 sec pasáž jsem opakoval 10 x:-) Nejdřív přebrepty, pak známe éééééééééé, pak koukání do kamery. Radši se budu držet toho, co umím:-) Pan Šulc s kameramanem natáčel přírodní scenérie, mlýny, potok. Ve filmu se objeví i pár turistů, které jsme ulovili během cesty k Velkému rybníku. Pokud vše  dobře dopadne, měla by být reportáž během měsíce odvysílána. O termínu vás budeme informovat, případně vyvěsíme i reportáž na web.

Touto reportáží jsme chtěli zúročit nejen naši práci v údolí, průzkum v něm, ale především jsme chtěli ukázat lidem v České republice, jaký klenot tady máme.  Druhým důvodem bylo pomoci turistickému ruchu v Kutné Hoře. I redaktoři říkali, že po odvysílání reportáží se návštěvnost zveřejněných míst mnohonásobně zvýší. A to Kutná Hora potřebuje.

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *