Výsledky sobotní brigády

"živým hadem" jsme posílali odpadky z rokle nahoru - odspodu K. Koubský, I. Sova, V. Smetáček, D. Vepřková

"živým hadem" jsme posílali odpadky z rokle nahoru - odspodu K. Koubský, I. Sova, V. Smetáček, D. Vepřková

Na rychlo naplánovaná brigáda na sobotu 24. července měla nakonec neobvyklý úspěch. S paní Hájkovou jsme se domluvili na tom, že musíme nějak zajistit víc lidí – když jsme domluvili s městem přistavení kontejneru. Na schůzi sdružení Šance pro Kutnou Horu, jejímiž jsme členy,  jsme přednesli návrh, zda by nám kolegové nepomohli. Vždy je totiž nedostatek dobrovolníků na práci. Kolegové ze sdružení  souhlasili  a dohodli jsme i zásobování občerstvením.

To nejlepší jsme si nechali nakonec - gauč a kočárek :-)

To nejlepší jsme si nechali nakonec - gauč a kočárek 🙂

Každopádně se nás sešlo sobotního deštivého rána asi 13. Během třech hodin práce jsme vyčistili jednu černou skládku na kraji Sklenářova dolíku a jednu uvnitř. Tam bylo na hromadě několik koleček izolační čedičové vaty a molitanů (netuším, jak si někdo dal tolik práce a odnosil po částech tolik materiálu cca 100m doprostřed “dolíku”) Na skládce na kraji bylo množství koberců, starých peřin, oblečení, celý gauč, kočárek pro dvojčata a plno plín a bužírek z kabelů, kusů televizí. Co mě překvapilo – několik pečlivě zavázaných igelitových pytlíků s bramborovými šlupkami :-)) Že to někdo nevysype na kompost nebo do popelnice:-( 

zhruba 1/3 toho, co jsme nakonec vysbírali

zhruba 1/3 toho, co jsme nakonec vysbírali

Každopádně jsme za dopoledne snosili do kontejneru asi 15 m3 odpadu, včetně starých prken, plastových židlí, kusů lednice atd. Nakonec jsme vysbírali i drobný komunál z úvozové cesty směrem ke Kuklíku. Místo, kde byla skládka, jsme zatarasili větvemi a stromky švestek a černého bezu. Díky všem, kteří se zúčastnili, včetně “zásobovačů”-bagety byly výborné!! 🙂 Připravuju už další brigádu v údolí. Ta bude už “čistá” – budeme něco budovat, ať po nás taky něco zůstane 🙂 Tak doufám, že dorazí nejen kolegové ze sdružení Šance pro KH.

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *