Chceme zrekonstruovat stezku v údolí

Po několika útocích "čmaropisců" př™iřel nějaký "trhač" :(

Po několika útocích “čmaropisců” př™išel nějaký “trhač” 🙁

K tomuto rozhodnutí nás př™ivedlo hned několik  důvodů. Prvním z nich je to, že je vybudovaná stezka “Kolem Kutné Hory”, která navazuje na dvou místech na stezku “ښdolím Vrchlice”. Z budování této stezky jsme se poučili a ta nová kolem K. Hory je jistě o mnoho lepší (otázky pro děti, více informací, návod kudy dál atd.) . Proto jsme se rozhodli stezku funkčně zobousměrnit a doplnit texty. Dalším důvodem byl průzkum, který jsme minulý rok v údolí provedli. Na základě něj  bylo zjištěno mnoho nových a zajímavých, i chráněných druhů zvíř™at, které stojí za to na tabulích zmínit. Na dvou tabulích bychom chtěli zároveň poděkovat  programu Strom života SFŽP ČR a MŽP, díky kterému vznikají v údolí dvě tůně a byl vyčištěn lom.

záhadná "plíseň" - nejspíř mezi folií a deskou, zapř™íčiněná vlhkostí, UV zář™ením a tř™eba i mimozemskými organismy :-)

záhadná “plíseň” – nejspíš mezi folií a deskou, zapř™íčiněná vlhkostí, UV zář™ením a tř™eba i mimozemskými organismy 🙂

Možná budeme i stezku o některá zastavení rozšiř™ovat, protože v údolí je opravdu co vidět. Posledním důvodem, který byl pověstnou poslední kapkou která př™etekla je vandalství. Př™ed pár týdny jsme zjistili, že někdo na hrázi strhnul jednu z tabulí, podobně jako u louky. Bohužel se těmto “nájezdům vandalů” neubráníme a musíme s tím počítat. Např™. na nově vybudované stezce už si někdo zkoušel svý hrdinství a šikovnost se vzduchovkou, nožem a kuř™áci na Královské procházce použili tabuli jako popelník na típání cigeret 🙁 Navíc se na dvou dalších tabulích objevila záhadná “vyrážka”, která během 2 měsíců zcela sežrala text tabule. O př™íčině musíme podiskutovat s výrobcem – je to asi spíše věc technická. Z těchto mnoha důvodů čeká stezka na rekonstrukci – mějte prosím strpení. Je to otázka času, než př™eděláme texty a fyzicky je nainstalujeme. A taky peněz – nějakou tu kačku to bude stát a musíme finance sehnat (pokud byste někdo věděl o sponzorovi, který by byl ochoten pár tisíc př™ispět, budeme rádi).

PS: Odjíždím dnes, tzn. 30.7. v 16h po 3 letech na dovolenou – zanechte vzkaz na mailu, pokusím se hned pak  odpovědět. A ne aby ničitelé př™írody teď ř™ádili! 🙂 Jak se to ř™íká o kocourovi a myších:-)))
nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *