Sobotní brigáda

zadělávání stojen

zadělávání stojen

Výsledky sobotní brigády byly tentokrát velice dobré. Sešlo se skoro 10 lidí z GE money bank (zaměstnanci a jejich kamarádi), několik dobrovolníků z ř™ad veř™ejnosti, děti z př™írodovědného kroužku s rodiči i pár členů našeho sdružení. I když jsme začínali v občasném mrholení až př™ed 10 h, udělal se obrovský kus práce.  Pět kluků pracovalo na zabudování akátových stojen na př™ístř™ešek v ruině Šimákova. Na stojny bude př™i dalších brigádách upevněna kostra stř™echy s prkny.

již hotová část náhonu. Voda bude koř™eny obtékat a zůstanou tak zachovány

již hotová část náhonu. Voda bude koř™eny obtékat a zůstanou tak zachovány

Děti s rodičemi vysbíraly odpadky (od minula další 2 pytle) a zbytek začal kopat př™ívodní náhon pro tůň. Bylo nutné vyčistit asi 40 m starého náhonu, aby se z ohybu ř™eky dala př™ivést voda do plánované tůně. Vře muselo být prováděno ručně, protože ve starém náhonu bylo již množství koř™enů (ty byly ponechány).

př™ipravené stojny

př™ipravené stojny

V další fázi bude zahájena práce na tůni samé. Postupně takto vzniknou v údolí asi 3 menší a jedna velká tůň a vyčistíme asi 50 m nahonů. Tyto práce jsou realizací projektu podporovaného programem Strom života SFŽP ȌR a MŽP.  Ve spolupráci s pracovníky GE money bank se nám podař™ilo s realizací největší tůně začít. Opraveno bylo také líhniště pro nosorožíky – bohužel bezdomovci se zase vrátili:-( Městská policie prý zasáhnout nemůže – prý je to veř™ejně př™ístupný prostor. Ale zrovna během soboty probíhala v údolí akce “Putování za kutnohorským grošem” a skrz údolí prošly možná stovky lidí. Myslím si, že plno z nich by si rádo u ohně opeklo buř™ta – jenže nemohli 🙁

Všem bych chtěl moc poděkovat za opravdu velký kus práce !!!

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *