Otevření hřbitova pro zvířata

1. května ve 14h byl pro veřejnost konečně otevřen hřbitov domácích zvířat. Počasí nás nakonec nezradilo a vysvitlo i sluníčko. Včetně přítomných novinářů nakonec přišlo celkem 20 lidí – byli se podívat na hřbitov i kolegové ze sdružení Šance pro KH – p. Šanc, p. Latislav. Přišel i pan doktor Škrdlant s manželkou, někteří členové našeho sdružení a další. Po mém krátkém proslovu jsem předal slovo panu Hnízdovi, který mě před lety na nápad vybudovat hřbitov vlastně přivedl. Mezi přítomnými byla i paní, která před 10 dny na hřbitově jako první pohřbívala svého 16 letého foxteriéra Jacka.
Hřbitov není ještě zcela hotový – zbývá navézt na 2/3 plochy zeminu (což bude hotové do 2 měsíců) a vybudovat přístřešek u domku správce. Pak už mě čekají jen “drobné” úpravy jako výsadba keřů a trvalek, vyčištění plochy od stařiny, umístění laviček, ptačích krmítek atd. Věřím, že do podzimu už bude hřbitov hotový. I když práce tam bude pořád. Chtěl bych tímto poděkovat všem, kteří mě nejen pomáhali (i třeba jen pár hodin), těm co mi pomohli finančně nebo materiálně při budování hřbitova, ale i těm, co mi těch několik let drželi jen pěsti a fandili mi. Díky.

Pokud chcete vědět o fungování, budování a provozu hřbitova víc, najdete informace zde. V neděli přijela na hřbitov natáčet i ČT – záznam je na 25:30 minutě Regionálních zpráv ČT 24

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

3 komentáře u „Otevření hřbitova pro zvířata

  1. Dobrý den, chtěl bych Vás poprosit o radu se zařízením zvířecího hřbitova v Ústí nad Labem. Podal jsem si žádost, kterou mi OÚ zamítl ,ikdyž jsem ho chtěl zřídit na vlastním pozemku, který je o rozloze 3000 m2. Zajímalo by mě zda pozemek je dostačující? Které úřady jste museli se žádostmi obeslat? Děkuji Kišš

    • Dobrý den,

      o tomto plánu jsem také přemýšlel. Zatím nevím, kde bych měl začít a proto bych uvítal, kdyby jste mi mohl poskytnout informace “do začátku”. Určitě bych poprosil, zda by jste mi mohl zaslat informace o úřadech, které je nutno obejít jako kolegovi nade mnou.

      Mockrát děkuji za jakoukoliv pomoc,

      Krejčí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *