Jak pokračují přípravy na zvířecím hřbitově

Pohled na plochu př™ed započetím prací. Vřude rostly náletové topoly, akaáty, vrby dosahující výřky i 4 m.

Pohled př™es plochu na budovu Rudných dolů, př™ed úpravami

Př™ed tř™emi týdny slezla větřina sněhu, ale na parkoviřti př™ed bývalým areálem Rudných dolů zůstával val zmrzlého sněhu, na ploře zbytky sněhové př™ikrývky. I tak jsem začal dělat na úpravách plochy. Od zimy vykácené kř™oviny jsem srovnal na 15 hromad, které si v těchto dnech smluvená firma seřtěpkovává a odváží. Z vyběhlých náletových dř™evin vzniká na boční straně pozemku vyplétaný plot. Spotř™eba klacků je velká; mnohdy je to dost namáhavá práce, ale myslím, že výsledek je velice efektní.

proutěný plot

proutěný plot

Na delří straně pozemku jsou již umístěny akátové sloupky na drátěný plot, který bych rád upevnil během prvního dubnového týdne. V tom týdnu chci také zabudovat  vstupní bránu. Je domluveno i umístění stavební buňky a nástavba nad ní (př™ístř™eřek na posezení a chytání deřťové vody). Zároveň bude plocha trochu urovnána těžkou technikou a následně asi na 1/3 plochy navezena zemina. Plocha je dost kamenitá, takže bude postupně urovnávána, zazemněna a oseta. To už se bude dít v průběhu provozu. V rámci prací byla objevena na pozemku i malá černá skládka, kterou je nutné také zlikvidovat. V dolíku u vstupní brány tak vznikne místo na kompostování rostlinného odpadu.

Plocha hř™bitova po vyčiřtění náletových kř™ovin

Plocha hř™bitova po vyčiřtění náletových kř™ovin

Na ploře bych rád ze zbytků náletových stromků postavil pergolu na posezení, několik laviček a např™. i zásyp na krmení bažantů a dalří zvěř™e. Na pozemku je totiž velké množství ptáků, zajíců, srnek atd. Postupně bych rád plochu upravoval, čistil a osazoval stromy nebo doplňoval krmítky, lavičkami a např™. domečky pro samotář™ské včely, ptačími budkami atd. Vznikne zde v rámci pietního místa i jakási €žbiozahrada”.
Práce je na pozemku jeřtě dost, ale věř™ím, že s pomocí pár lidí vře zvládneme a s rezervou bychom chtěli hř™bitov pro zvíř™ata otevírat 1. května v sobotu. Aby bylo k otevř™ení tohoto prostoru i hezké datum. V současné době vznikají i webové stránky, které vám v dostatečném př™edstihu také př™estavíme. Držte nám pěsti…..

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

1 komentář u „Jak pokračují přípravy na zvířecím hřbitově

  1. Držíme pěsti, neboj. Dost lidí je skeptických, že prý se to nebude využívat, já věřím, tomu, že ano, přeci jen jich v republice moc není.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *