Co nového v roce 2010

Dobrý den Vám všem, kteří čtete pravidelně náš web i těm, kteří jste zavítali prvně.  Omlouváme se, že teď na webu nepřibývají další články, ale máme plno práce a starostí. Ale jen zkráceně, co je nového.

Naučná stezka: V současné době probíhají práce na grafické podobě textových tabulí a vyrábí se speciální držáky na tabule, určené na stromy. Výrobu stojanů pozastavila sněhová kalamita – nakácené a složené kmínky nám zasypala 1,5m vrstva sněhu ze střechy. Probíhá i sepisování žádostí o granty a sponzorské dary na II. etapu

Projekt obnovy hnízdiště pro břehule: Během týdne bychom měli mí­t veškerá povolení a vyjádření. Na 14 dní­ bylo přerušeno řízení kvůli doložení několika vyjádřením z Krajského úřadu. V únoru podáme žádost na AOPK, program Péče o krajinu. Pokud bude náš projekt vybrÚán, realizační práce proběhnou v létě.

Projekt budování tůní v údolí Vrchlice a pod­ lomovou stěnou: Máme veškerá povolení a budeme žádat na AOPK, program Péče o krajinu. Křoví u Cimburku bylo vyřezáno na podzim, nálety z pod lomové stěny i z ní bylo vyřezáno na přelomu roku. Kopání tůní bude započato hned, jak to dovolí počasí.

Hřbitov pro domácí zvířata: Na hřbitově je vykácen nálet, který je určený ke spálení­ (pokud by měl někdo zájem o odvoz, budeme jen rádi – cca 3 plné kontejnery na Avii). Máme sehnanou stavební buňku. Bohužel sníh přerušil veškeré další práce – navážení zeminy, stavbu oplocení atd. Po legislativní stránce máme již vyjádření Krajské veterinární správy, Stavebního úřadu a musím si udělat na Veterinární fakultě v Brně ještě proškolení ze zákona č.166. vše se trochu kvůli počasí opožďuje, takže hřbitov asi otevřeme až koncem března.

Cihelna Chmeliště: Zatím jednáme s majiteli pozemků a pokud budou s cenou svolní i orgány ČSOP, bude se pokračovat v dalších jednáních o odkoupení.

Přírodovědný a chovatelský kroužek: Když napadlo takové množství sněhu, veškerý volný čas teď věnuju práci na výrobě terárií – do konce ledna by mělo být vše hotové. S dětmi během února připravíme vnitřní zařízení a koncem února pojedeme nakupovat zvířata. Tímto bych rád poděkoval sponzorům, kteří nám již přispěli: 2 tis. Kč firma Stavonel, 2 tis. Kč firma Elomat, 3 tis. Kč firma Herold a za 8 tis. Kč všem dárcům z KHnetu. Ještě nám chybí cca 8 tis. Kč, abychom měli i na celoroční provoz.

Výzkum v údolí Vrchlice: Pan Kocourek měl před dokončením “zprávy z výzkumu”, ale klekl mu PC a měsíční práce šla v niveč. Takže musíme počkat. Jinak byli dohledáni majitelé všech dotčených pozemků, které jsou v navrhovaném území PR , a někteří z nich byli osloveni a souhlasí s vyhlášením.

Připravujeme zase akce pro děti v údolí Vrchlice, snad i ve spolupráci s dalšími sdruženími. Zároveň připravujeme i brigády. Také další projekty týkající se přírorody.

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *