Lidská bezohlednost

pokácené lípy

pokácené lípy

Př™ed 14dny jsme s Michalem objížděli trasu navrhované cyklostezky a když jsme dorazili ke hř™bitovu Nejsvětějří Trojice na Dolním ř½ižkově, nestačili jsme se divit!! Př™es cestu leželi čerstvě pokácené tř™i mladé lípy. Každá měla průměr cca 40cm. Lípy byly evidentně pokácené jen kvůli tomu, aby kmeny padly př™esně na cestu. A proč?

Trocha z historie: Př™ed pár lety si na cestu vedoucí kolem hř™bitovní zdi instaloval závoru majitel sousedního broskvového sadu (jméno asi zveř™ejňovat nemusíme – jsme malé město a každý asi tuří). Důvodem prý bylo, že mu kradou v době sklizně lidi broskve.

Bohužel tato cesta má na katastru bř™emeno veř™ejného př™ístupu a je důležitá i pro př™ístup ďŒEZu k vedení napětí do údolí.  Tuhle závoru dostal majitel sadu urychleně odstranit. Stalo se.
No a dnes, v době začínající sklizně broskví, leží zbůhdarma pokácené lípy př™esně na tom místě, kde př™ed pár lety byla závora (sloupky jsou tam dodnes).

lípy př™es cestu, vpravo hř™bitov, vzadu sloupky od závory

lípy př™es cestu, vpravo hř™bitov, vzadu sloupky od závory

Závěr si udělejte každý sám. Každopádně takováto lidská bezohlednost a doslova sprosťárna by se měla exemplárně trestat.

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

3 komentáře u „Lidská bezohlednost

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *