Z víkendové brigády

Kluci v akci

Kluci v akci

Víkendová brigáda dopadla jako vždy. Nepř™iřel mimo 2 lidí nikdo. Nevím, jestli je to zrovna dobou velikonočních svátků nebo tím, že jsem popletl termín brigád. Ale nejspíř je to prostě jen tím, že práce zadarmo se v dneřní době €žnenos퀜. Kolem nás prořlo a projelo desítky lidí, ale na pomoc čas nemá nikdo. Proto bych chtěl tímto obzvlářť poděkovat za sobotní pomoc novinář™i D. Dostálovi a jeho početné rodince. Prckové s maminkou nosili budky a Dalibor zase žebř™ík. Ale nahoru se mu nechtělo 🙂 Upevňování budek si vzal za své odborník na slovo vzatý €“ Michal Kavka. V sobotu po obědě jsme s Michalem jeřtě př™enesli za Spáleným mlýnem př™es potok agregát na výrobu elektř™iny a sbíječku.

Tenhle akrobatický výkon, kdy jsme nesli 50kg agregát př™es potok po shnilých kmenech a kluzkých kamenech zaslouží obdiv.

Hotová díra do pekel

Hotová díra do pekel

Michal vzal tuhle brigádu prý jako odtučňovací kůru 🙂 Sbíječkou jsem během půl hodinky udělal otvor do zazděné stěny Spálené řtoly. Cca 40x30cm, aby mohli netopýř™i na podzim najít zimoviřtě. Sobotní skÚ³re: 10 budek pro pěvce, 1 budka pro sovy, 1 budka pro skorce, vyrubaná díra ve řtole a poopravená pěřina.

Lidi zamyslete se nad sebou

Lidi zamyslete se nad sebou

V neděli jsem jel do údolí se svou bývalou kolegyní ing. Shyamoli Hájkovou. ďŒekali jsme skoro do 9h př™ed Vrbovým mlýnem a nedorazil zase nikdo. Tak jsme se vydali dál do údolí sami. Práce začala už za Spáleným mlýnem. Opravili jsme kus sesuté pěřiny, u Cimburku opravili dvoje schody. Mezitím jsme sbírali odpadky. Pak jsme se rozdělili.

Já jsem řel Michalovi vyř™ezat do kř™ovinatého pásu pěřinu pro natažení ornitologických sítí a ing. Hájková řla sbírat pod hráz Velkého rybníku odpadky. A bylo jich požehnaně. Nakonec jsme jeřtě kolem Cimburku sebrali 5 pytlů PET láhví, skleněných lahví, obalů, igelitů,

bot a různých papírů. Taky 2 matrace, péra ze slamníku, kusy dř™evotř™ísky. Mezitím jsem opravil poničenou studánku u ř imákova, urovnal kameny na 3 brodech. Po krátké pauze jsem si př™ipravil kuláčky na opravu mostku u arboreta. Tím naře práce končila. Doufáme, že př™ířtě př™ijde více lidí a pomůže nám vyčistit a opravit to, co dělá údolí tak krásným a malebným. Zúčastněným jeřtě jednou moc děkuji!

mostek př™ed.....

mostek př™ed.....

... a po opravě

... a po opravě

kvetoucí sasanky

kvetoucí sasanky

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *