Po dlouhe době opět článek :-)

Omlouváme se návštěvníkům našeho webu za to, že jsme se tak dlouho neozývali. Jirka i já jsme měli o prázdninách  na pilno v soukromém životě, ale snažili jsme se i tak nezahálet co se týče údolí.

1. listopadu byla v “Dobré čajovně” na Jungmannově náměstí  zahájena minivýstava fotografií z údolí Vrchlice. Je to pár “náladových” fotek, které vznikly skoro náhodně při mapování a dokumentaci údolí. Berte je proto  jako pozvánku do tohoto krásného koutku Kutné Hory. Výstava bude trvat do konce měsíce.

21.října jsem jako zástupce našeho sdružení vystoupil na zasedání Zastupitelstva města.

Mimo jiné jsem zde znovu připomněl naší žádost o spolupráci na vybudování hřbitova pro zvířata. Před půl rokem byl dán slib panem starostou a ing. Suchánkem. Do dnešní doby nás  nikdo z MěU v této věci neoslovil ani písemně ani telefonicky.

Dále jsem v připomínkách občanů žádal zástupce Města, aby vytvořili a odsouhlasili veřejnou vyhlášku, která bude upravovat parkování autobusů, minikarů a nákladních aut (tiráků). Nejen že tyto autobusy parkují na začátku údolí před Vrbovým mlýnem (a řidiči si zde auta myjí), ale nekontrolované parkování je rozšířené po celéém městě. Podívejme se například u bývalé autoškoly, do ulice Pod Valy, na Žižkově atd.  Parkování tiráků a znečišťování okolí je evidentní u Lekerlandu. Nevidím důvod, proč nemůže být městskou vyhláškou upraveno parkování autobusů na vyhrazeném centrálním parkovišti.

Dalšími aktivitou, kterou se teď chystáme zabývat, je znova oslovit Krajský úřad a požádat je o vyhlášení údolí Vrchlice jako chráněného území. Navázali  jsme spolupráci s odborníky z mnoha zoologických oborů a budeme se snažit na základě zjištěných chráněných druhů rostlin a zvířat dotlačit Krajský úřad k vyhlášení území Natura2000 nebo jinak chráněného územního celku. O podrobnostech vás budeme informovat. Od všech amaterských zoologu, botaniků bychom rádi uvítali veškeré informace k tomuto území. Komu není lhostejný osud tohoto kousku přírody, pomožte nám…..

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Martin Starý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *