Co způsobil déšť v údolí Vrchlice

V minulém týdnu se Kutnou Horou a jejím okolím prohnal poř™ádný déšť . Na některých místech padaly kroupy až o velikosti 2 cm, jinde páchala škody voda. Ve městě př™ímo bylo asi zatopeno jen pár sklepů, nánosy bahna ucpaly kanalizaci, zanesly místy komunikace. V údolí Vrchlice si však voda pohrála dost krutě. Ze snímků můžete vidět, jak je poničený spodní úsek silnice z Poličan dolů, k mlýnu Denemark. I kolem tohoto mlýnu je komunikace silně podemletá a nánosy u betonového mostku můžeme měř™it na kubíky sutě, štěrku a písku. I v korytě potoka jsou místy nánosy štěrku dost velké a mezi vším se povaluje množství odpadků . Bylo by dobré asi př™ed prázdninami udělat nějakou brigadu a údolí vyčistit. Než se vše dá do uspokojivého a průjezdného stavu, dávejte si v těchto místech pozor!
Na to, co voda spáchala v údolí, jsem byl již v minulém týdnu upozorněn bývalými kolegy z Městského úř™adu, ale na místo samé jsem se dostal až v neděli (v sobotu jsem dělal na Dětském dni v Malíně zápasníka s hadem 🙂 ) . Takže se omlouvám za pozdní zprávy z údolí.
Jinak jsem pomocí sponzorského daru od Městských lesů a rybníků (kř™oviňáku) vysekal celou úvozovou cestu od zahrady Spáleného mlýnu až nahoru na archeologické naleziště. Už se nemusíte bát klíšťat ani kopř™iv 🙂

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *