Lednová brigáda – příprava materiálu

Na podzim jsme se sešli a př™ipravili jsme si seznam věcí, které bychom rádi př™íští rok v údolí zrealizovali. Rádi bychom opravili stávající palisádové stavby, obnovili kamenné brody a vysekali některé kř™oviny v blízkosti cesty. Pokud se nám podař™í sehnat finance a materiál, rádi bychom konečně zrealizovali i cestu podél Vrchlice od Vrbového mlýnu k Denemarku. V rámci úprav bychom chtěli vybudovat i nová stylová posezení v ruině mlýna Šimákov, pod skálou u arboreta, u amfibolitového lomu. Budou podobná tomu, které vybudovali studenti během brigády Zelené město v roce 2006 u Cimburku. Jen s tím rozdílem, že nebudou tak velká. Měla by sloužit turistům na posezení a př™i dešti i jako úkryt. Pod př™ístř™eškem z akátových kůlů a prken budou umístěny lavičky z kmenů.
Ke stavbě př™ístř™ešků bude potř™eba několik akátových kmenů, které budeme na př™íhodným místech zakopávat a upevňovat do země. S Povodím Labe s.p. je dohodnuto, že si můžeme v průběhu vegetačního klidu nakácet potř™ebné kmeny na jejich pozemcích. Jednat se bude zejména o nakloněné a vyvrácené stromy v blízkosti cesty na hráz Velkého rybníku.
Př™edběžně tímto informujeme občany a všechny dobrovolníky, kteř™í by nám rádi pomohli s kácením, že během některého lednového víkendu budeme poř™ádat brigádu. Ještě není př™esné kdy. Vše upř™esníme koncem prosince. Budeme rádi, když se pár dobrovolníků najde a př™ijde nám pomoct. Motorovou pilu již máme, takže se bude jednat o nošení kmenů a stahování větví.

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0
Příspěvek byl publikován v rubrice Brigády se štítky a jeho autorem je Martin Starý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *