Hřbitov pro domácí mazlíčky (to není horor od S.Kinga)

Po více jak 6 letech jsem se znovu pokusil otevř™ít vizi vybudování €žHř™bitova pro domácí mazlíčky€œ. Když jsem nastoupil jako čerstvý úř™edník na městský úř™ad, snažil jsem se vybudovat po vzoru pietního místa v Praze €“ Bohnicích tento hř™bitůvek i v nařem městě. Tehdy to bohužel vře nedopadlo kvůli tomu, že jsme nenařli vhodné pozemky. A pokud ano, nebyly ve vlastnictví města. Variant bylo tehdy více €“ bývalá skládka na Karlově, pozemky U Trojice a pozemky pod hř™bitovem Vřech svatých. Skládku jsme zavrhli kvůli nedostupnosti a ostatní pozemky byly tehdy ve vlastnictví ňímskokatolické církve. V letořním roce dořlo ke směně pozemků za budovu arciděkanství €“ tím se otevř™ela i možnost na pozemcích pod hř™bitovem vřech svatých vybudovat toto pietní místo. Pozemky jsou ve vlastnictví Města, pouze malý kousek je soukromý. S vlastníkem je již př™edběžně dohodnuto, že nám pozemek za nízkou cenu prodá nebo pronajme.

Vize je asi taková €“ pozemek o velikosti cca 6 000m2 bychom rádi oplotili pletivem. Plocha bude vyčiřtěna od černých skládek, náletových dř™evin a kř™oví. Ponechány budou pouze perspektivní a soliterní dř™eviny (javor, jasan, lípa). Následně se pozemek urovná těžkou technikou. Vstup by měl být bránou ze hř™bitova (kvůli př™ístupu lidí i techniky) a zároveň i bránou ze sadu. Na hř™bitůvku bude umístěna stavební buňka na nář™adí, př™ístř™eřek s posezením a pokud se vře podař™í, tak bychom rádi vybudovali i vodovodní př™ípojku ze současného hř™bitova. Podle poptávky budou pak budována postupně hrobová místa. Na rozdíl od pražského hř™bitova pro mazlíčky bychom chtěli na ploře dosadit jen několik soliterních stromů a plochu ponechat volnou. Hrobová místa si každý upraví ve svém stylu a př™esvědčení (pouze s květinami nebo nízkými keř™íky).
A proč pířu tyhle informace na nář web? Své plány jsem př™ednesl Davidovi i Jirkovi a oni souhlasili, že se v tomhle budeme angažovat jako občanské sdružení. Př™edběžně je dohodnuto, že Město Kutná Hora poskytne pozemky a snad i nějaké finance, naře sdružení sežene zbytek financí a pokusí se vybudovat celý hř™bitůvek a Technické služby budou tuto plochu pak spravovat a udržovat. Zatím se vře př™ipravuje €žpapírov쀜, vyř™izuji př™ísluřná povolení a vyběhávám informace.
Pokud vře dopadne tak, jak bych si př™ál, mělo by se jeřtě v letořní době vegetačního klidu vyř™ezat kř™oví a nálet, srovnat plochu technikou a na jař™e bychom už zadělávali sloupky na oplocení. Tímto žádám vřechny majitele zvíř™at i ty ostatní, kteř™í by rádi př™iložili ruku k dílu, aby sledovali naře stránky. Budeme Vás informovat o tom, jak se věci vyvíjí a kdy budou př™ípadně i brigády.

hrbitov.jpg

Situace, kde by měl být hř™bitov – prostor za zdí hř™bitova, ve "vykousnutém" místě
nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *