Brigáda ke dni Země

V pátek 20. dubna proběhla v údolí Vrchlice akce u př™íležitosti “Dne Země”. Byla domluvena spolupráce s Gymnáziem Jiř™ího Ortena a nakonec dorazilo kolem 70 studentů. Studenti bynavigacni ceduleli rozděleni na 3 skupinky. První vysbírala odpadky mezi hrází Velkého rybníku a Vrbovým mlýnem. Nakonec sesbírali skoro 15 pytlů nejrůznějšího komunálního odpadu. Druhá skupinka, ta nejpočetnější, celé dopoledne zásobovala štěpkovač př™ísunem větví a kmínků. Nakonec se podař™ilo seštěpkovat všechny vyř™ezané kř™oviny z úvozové cesty. Poslední skupinu tvoř™ilo asi 10 studentů, kteř™í ve svahu budovali pěšinu. Práce to byla těžká, ale nakonec se snad vše povedlo. Tímto všem studentům i jejich učiteli Petru Němečkovi děkujeme za pomoc.

V sobotu jsem vyrazil do lesa sám, se psem. Vybudovanou pěšinu ve svahu jsem dodělal, zpevnil a trochu na skale nad Denemarkempoklidil €žk obrazu svému€œ 🙂 Je pravda, že kluci na některých místech práci a materiál trochu podcenili. Vyplňovat mezery místo kameny listím je pro př™ípadné chodce dost nebezpečné. Takže jsem musel mnohá místa př™edělat, poopravit. I tak to bylo krásných 6h strávených v lese.

V neděli jsme se sešli s Jirku, Tomášem a jejich kamarády. Uhrabali jsme úvozovou cestu od zbytků větví a jako tř™ešinku na dort jsme zabudovali u cesty ukazatel na ostrožnu. V neděli užkrajeni salamu vše probíhalo v pohodě, s focením rozkvétajících rostlin na skalní stěně a klábosením u ohně. Pobavením bylo, když si Tomáš vybalil salám na opékání s tím, že si zapomněl nůž. Bohužel ani my jsme ho neměli, takže jako správným zálesákům posloužila pilka €žfiskarska€œ … jen €žproř™ezy€œ byly velké:-)

kvety hadince obecneho
nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *