Jaro jsme přivítali s hráběma v ruce….

Plánovaná sobotní brigáda u př™íležitosti Mezinárodního dne vody kvůli řpatnému počasí neproběhla. Na místě srazu jsem se seřel jen s Jirkou. Ostatní vzdali. Když jsme s Jirkou dorazili na místo, byli jsme vyzpovídáni redaktorem rozhlasu. A když už jsme měli plná auta nář™adí, tak jsme vyrazili udělat alespoň kus práce ve dvou. Dojeli jsme vřak pouze za mlýn Denemark. Př™es nízký řtěrkový brod totiž teklo velké množství vody a nebylo možné př™ejít, ani projet. Vzali jsme s sebou nějaké nář™adí a během 2 hodin jsme vyhrabali, vyčistili a zarovnali horní část úvozové cesty. Ve vysekaném bezovém kř™oví jsem si jeřtě nasbíral hezkou hromádku čínských hub. A když se kolem oběda začalo počasí znovu kazit, bylo na čase jet domů a fandit Katce na dálku do Falunu….

V neděli bylo už krásné počasí a já vyrazil se psem na procházku do údolí. Na následujících snímcích můžete vidět rozvodněnou Vrchlici a několik typicky jarních kvítek včetně "kvetoucího" podbílku řupinatého v kř™ovinách kolem Cimburku (př™i hledání této byliny pozor na €žnářlapné miny€œ, nakladené v okolních kř™ovinách!)

stavelrozvodnena vrchlicepodbilek supinaty

Na snímcích nahoř™e kvetoucí řťavel kyselý, podbílek řupinatý a pohled na rozvodněou ř™íčku Vrchlice ze skalnatého ostrohu nad mlýnem Denemark. Následují dalří "momentky" s jarní tématikou a na závěr i malé sportovní př™ekvapení aneb co vřechno se dá v údolí provádět….

vrba jíva
První včelky na rozkvetlé vrbě…
trnky

Rozkvetlé trnky

jez na vrchlici

I ta naře Vrchlice dokáže po jaru divočit ..a aspoň chvíli vypadá jako ř™eka.. rumenice pospolne

Ruměnice pospolné se vyhř™ívají na odpoledním slunci… pohoda jazz…

Sasanka

Začínají kvést první sasanky na bř™ezích Vrchlice

violky
A voní fialky
kajakar
A kajakář™i si to užívají…
nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality se štítky a jeho autorem je Martin Starý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *