Vítejte

Dobrý den,

chtěl bych všechny návštěvníky přivítat na nových stránkách zbrusu nového občanského sdružení Denemark (OS Denemark). Sdružení vzniklo na podporu ochrany maébného údolí říčky Vrchlice u Kutné Hory.

V současnosti se dolaďuje podoba této webové prezentace a může se stát, že některá část stránek nebude plně funkční či nemusí být v českém jazyce. Za to se předem omlouváme a předpokládáme, že po tomto prvním lednovém víkendu 2007 by mělo být všechno hotové a funkční!

Stejně tak se teprve připravuje vlastní obsahová náplň webu, a to bude běh na dlouhou trať. V nejbližší době by se měla podstatná část rozjet. Samozřejmě je tu prostor pro vaše komentáře, připomínky a příspěvky.

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Jiří Dolejší. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

3 komentáře u „Vítejte

  1. Zatím jsou tam jen fotky, ale ty jsou parádní. Údolí Vrchlice nad Kutnou Horou je asi pro víc lidí srdeční záležitostí. Napsal jsem o Vrchlici pár článků, ale pořád myslím na to, že by si zasloužila celou samostatnou knihu. Text by nebyl problém, něco už mám připravené a další autoři by se také našli, fotografie jsou a další se mohou doplnit, jen to zorganizovat a najít vydavatele nebo případně sponzora, který by to finančně podpořil. Co vy na to ?
    S pozdravem
    Zdeněk L.

  2. Dobrý den ZdeÅ?ku, i pro mne je to místo prvních výprav do “divočiny” a tím pádem i srdeční záležitost!
    Ale k Vaší připomínce – myslím, že výsledkem publikační činnosti na tomto serveru by mohla být docela klidně i nějaká publikace, minimálně ve formě určitého sborníku a třeba doprovodné výstavy fotografií. OvÅ¡em myÅ¡lenka na plnohodnotnou publikaci asi zatím přesahuje rámec naÅ¡ich činností… Sám jste řekl, že jsou zde zatím jen fotky… takže je před námi hromada práce a budeme rádi za každou drobnou pomoc – třeba Vaší!

  3. Údolí Vrchlice bylo během mého dětství jedno z míst často navštěvovaných. Pamatuji odstřely v lomu u Vrbového mlýna a také ještě fungující ÚNS. Jako dítě jsem často prolézal opuštěná “důlní díla” táhnoucí se od “Prádelny” až k Vrchlické přehradě. Bydlel jsem na Žižkově v Kouřimské ulici a tak Bylanku a Vrchlici jsem měl každodenně na dosah. Tak asi jako u jiných, i v mém případě se jedná o “Sr.Za.”
    V 70. letech jsem se na čas “ztratil ” v Jižní Americe a nedávno jsem se vrátil. Jsem velice rád, že se našel někdo, komu leží na srdci tak krásné údolí. Je žel pravdou, že tato část Kutné Hory je značně požkozena lidskou (ne)činností. Rád by jsem se zapojil nějakým způsobem do záchrany. Nejsem sice žádný mladík(1951),ale myslím si, že mohu být užitečný.
    Pracuji, ale prakticky každou sobotu mám volnou (pouze sobotu).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *