Kampaň na Chmeliště pokračuje

rosnička zelená v době páření

rosnička zelená v době páření

17. května byla v knihovně zahájena výstavou fotografií kampaň na záchranu lokality Chmeliště. Od 6. července do začátku srpna bude výstava fotografií v prostorách České spořitelny v Kutné Hoře.  Zveme všechny milovníky přírody, amatérské i profesionální nadšence, přírodovědce nebo jen širokou veřejnost, aby si prohlédli fotografie z Chmeliště, o  kterém jsme vás informovali zhruba před rokem na našich webových stránkách. Během kampaně bude postupně na několika místech vystaveno zhruba 20 fotek z lokality, kterou se ve spolupráci s Českým svazem ochránců přírody naše sdružení zachraňuje před likvidací.  Fotkami bychom vám rádi přiblížili krásy tohoto cenného kousku přírody.

dravý svižník polní

dravý svižník polní

Tady se  dozvíte o lokalitě cihelny Chmeliště a kampani více informací. Budeme rádi, když příjdete, podpoříte nás a třeba i přispějete. Nebo se jen zmíníte někomu, kdo by byl ochoten přispět. Slibujeme prestižní publicitu a rozhodně dobrý pocit z toho, že jste pomohli dobré věci. Dárci dostanou pamětní certifikát, který bude potvrzovat jejich dobročinnost. Určitě bude ráda i Adélka, masožravá kytka bublinatka, kterou jsme si zvolili za maskota kampaně. Věříme, že se nám podaří najít finanční prostředky co nejdříve. Všem kteří se rozhodli přispět na konto kampaně “místo pro přírodu” na číslo účtu 9999922/0800, specifický symbol 110, děkujeme.

Dne 16. června proběhla schůzka vlastníků pozemků, obce Vavřinec, cihelny Chmeliště a firmy, která má na starosti rekultivace – závěr je takový: V I. fázi se bude mimo “našich” pozemků rekultivovat vše, a to navezením inertního recyklátu a převrstvením ornicí. To bude trvat 3 až 5 let. Pokud se nepodaří do roka odkoupit dvě parcely, na kterých je cenná lokalita, nebo prodloužit smlouvu o smlouvě budoucí na další rok, budou oba pozemky zahrnuty do II. fáze rekultivace a budou obdobně zahrnuty. Proto prosíme všechny, aby nám pomohli sehnat dostatečný obnos peněz

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Martin Starý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *